Activiteiten

Jong Nederland Harmelen geholpen door dartmarathon

Dartmarathon-groepsfotoRuim drieduizend euro werd er opgehaald zaterdag tijdens de Dart Marathon voor Jong Nederland Harmelen. Twaalf darters speelden maar liefst 12 uur achter elkaar om geld in te zamelen voor de club, die het financieel zwaar heeft. Voorzitter Berry van der Lit is enorm blij met het resultaat: “Vooraf hebben we gezegd dat iedere euro er één was. Als dan dit het eindresultaat is ben ik zelfs even sprakeloos. En dat gebeurt niet zo snel.”

Net zelf moe maar voldaan van de dartbaan gestapt na 12 uur darten kon hij verder vertellen dat alle twaalf spelers het vol gehouden hebben. Met ieder hun eigen bijnaam als The Duke, Espanyolie en The Teacher leek het wel een TV toernooi. Vooral ook omdat iedereen zijn eigen opkomstmuziek had bedacht. De darters werden met hun eigen muziek voorgesteld aan het publiek. De tweede keer in de avonduren liep dat met nog zo´n 40 bezoekers uit op een waar feest en wat hilariteit tijdens ´I´m too sexy´ van één van de mannen.

DSC04565Het winnen van het onderlinge dubbeltoernooi dat werd afgewerkt stond niet hoog op de agenda. Maar na alle uren opnieuw aan en tegen elkaar geloot te worden werd om net na twaalven ´s nachts Martin ´Monty´van Vulpen als winnaar uit geroepen en ontving de wisselbeker. Nummer laatst werd Ad ´The Terminador´ van Kuik, hij kreeg de aanmoedigingsprijs.

Bij de prijsuitreiking was er natuurlijk nog een groot compliment weggelegd voor alle vrijwillige schrijvers, barmensen en sponsoren, want zonder hen kan zo´n evenement natuurlijk nooit slagen. Maar vooral Dart Vereniging The Pirates werd bedankt voor het gratis ter beschikking stellen van hun darthonk voor deze marathon.

Op de foto de vermoeide deelnemers na 12 uur darten: Theo van Spanjen, Ton van Vliet, Martin van Vulpen, Chris Fredriks, Jos van Leeuwen, Matthijs van Bouwhorst, Mark Bader, Arno Tummers, Ad van Kuik, David de Groot, André Voorhout en Berry van der Lit.