Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Jong Nederland wil iedereen van 7 tot 18 jaar in hun vrije tijd de mogelijkheid bieden om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing. Meer informatie over de landelijke Jong Nederland organisatie is te vinden op www.jongnederland.nl.

Leeftijdsgroepen

Omdat iedereen het leuk vindt om met leeftijdgenoten te spelen of actief te zijn, zijn de clubs ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen.

4, 5 & 6 jarigen, de Minioren (momenteel is deze leeftijdsgroep niet bij JN Harmelen actief)
De Minioren vragen om een spel dat bij hun leeftijd past, een spel vol beweging en vol variatie, met korte opdrachtjes waarin ze hun fantasie en hun energie kwijt kunnen.
Op dit moment heeft JN Harmelen geen Minioren groep bij gebrek aan belangstelling. Zodra er weer belangstelling is zullen wij alles in het werk stellen weer een Miniorengroep te beginnen.

7, 8 jarigen: de Maxioren (momenteel is deze leeftijdsgroep bij ons 6 t/m 9 jaar)
De Maxioren spelen graag in een groep. Ze zijn van nature actief. Hun wereld is één en al spel, en één en al nieuwsgierigheid. De spelmogelijkheden hiervoor zijn talrijk: sport en spel, er op uit trekken of de wereld ontdekken door middel van opdrachten.

9, 10 en 11, 12, 13 jarigen: Junioren en Junioren + (momenteel zijn de 9-jarigen bij ons nog Maxior)
De Junioren zijn graag actief bezig in teamverband. Zij hebben een kritische kijk in de wereld om hun heen en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten die hen aanspreken zijn: themagericht werken, teamsporten, creatief spel en activiteiten gericht op samenwerking.

14, 15 & 16 jarigen: Senioren
Als Senior wil je graag de ‘alledaagse’ sleur ontduiken. Gezelligheid en helemaal jezelf kunnen zijn vind je belangrijk. Je hebt veel behoefte aan het samen zijn in een groep, de eenheid en de sfeer. Veel verschillende types, maar toch één groep.

16 & 17 jarigen: 16+ ers (momenteel is deze leeftijdsgroep niet bij JNH actief)
16+ ers willen zelfstandig zijn. Gezelligheid is belangrijk. Zelf activiteiten bedenken en organiseren met je vrienden van de club. Of helpen bij één van de andere leeftijdsgroepen. Een verantwoordelijke taak. 16+ ers hebben de toekomst bij Jong Nederland. Vaak komt nieuwe leiding voort uit deze groep.
Op dit moment hebben we geen 16+ groep en stromen leden van uit de Senioren wellicht direct door naar de leiding.